Χίος

άποψη λιμανιού Χίου

Στο μάθημα «Χίος» ερχόμαστε σε επαφή με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης της Χίου. Γνωρίζουμε τον Κάμπο και περιηγούμαστε στην αυλή και στο περιβόλι μίας αντιπροσωπευτικής αρχοντικής κατοικίας. Σκοπός του μαθήματος είναι να αναδείξει την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης της Χίου και του Κάμπου σε σχέση με την πολυτάραχη ιστορία του νησιού.

Ιστορία και αρχιτεκτονική

1
Φτάνοντας στην Χίο
10 λεπτά (ενδεικτικά)

Στην εισαγωγική αυτή παρουσίαση αναγνωρίζουμε τη Χίο στο χάρτη και μαθαίνουμε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης και του Κάμπου μέσα από ένα βίντεο.

2
Αρχιτεκτονική στην πόλη της Χίου
15 λεπτά (ενδεικτικά)

Εδώ, επικεντρωνόμαστε στα κτήρια της πόλης και την αρχιτεκτονική τους ενώ ερχόμαστε σε επαφή με τα "βοτσαλωτά" που υπάρχουν στο δάπεδο αυλών και πεζόδρομων μέσα στην πόλη.

3
Αρχιτεκτονική στον Κάμπο
25 λεπτά (ενδεικτικά)

Εδώ ασχολούμαστε με την αρχιτεκτονική των αγροτικών κατοικιών στον Κάμπο μέσα από μία εικονική περιήγηση στο εσωτερικό μίας τεράστιας αυλής και κήπου.

Καταστροφή της Χίου

1
Απώλειες στη Χίο
10 λεπτά (ενδεικτικά)

Στην παρουσίαση αυτή γίνεται μία εισαγωγή στις καταστροφές της Χίου, όπως τη σφαγή το 1822 και τον φονικό σεισμό του 1881.

2
Ανοικοδόμηση
40 λεπτά (ενδεικτικά)

Στην παρουσίαση αυτή ανακεφαλαιώνουμε αυτά που είδαμε έως τώρα, συζητάμε για την πόλη και τον Κάμπο, και εξερευνούμε με διαφορετική ματιά την πόλη της Χίου!

Ανακεφαλαίωση για Χίο και Κάμπο

1
Ανακεφαλαίωση: Χίος και Κάμπος
8 απαντήσεις
2
Περαιτέρω πηγές: Χίος
5 λεπτά (ενδεικτικά)

Περαιτέρω διαδικτυακές και βιβλιογραφικές πηγές για τη Χίο, τον Κάμπο, και τις καταστροφές που υπέστει το νησί.

Προσθέσετε την πρώτη ανασκόπηση.

Παρακαλώ, συνδεθείτε για να αφήσετε μία ανασκόπηση